Artiklar

Tre citat


Yehuda Bauer om bojkottrörelsen mot Israel

yehuda_bauer_1Yehuda Bauer, 90, är professor emeritus i historia och studier om Förintelsen vid Hebrew University i Jerusalem.

Professor Bauer säger att bojkottrörelsen inte önskar ”ett bättre Israel; den vill inte ha något Israel… Självklart älskar man judar, i synnerhet döda judar. De som dog i Förintelsen, de är fantastiska; de var jättebra. Levande judar är något helt annat…

Antisionismen är ett slagord utan egentlig substans. Den är antijudisk. Antisemitisk. Man vill förgöra den judiska staten… just därför att den är en judisk stat.”

Amos Oz om bojkottrörelsen mot Israel

leipziger_buchmesse_2013_amos_ozProfessor Amos Oz, produktiv vänsterradikal romanförfattare och journalist, betraktas som Israels mest berömde nu levande författare.

”Att säga att Israel borde upphöra att existera eller inte borde ha fått uppstå, det är att gå över gränsen”, sade Amos Oz i en intervju i BBC TV den 13 september.

”Här förvandlas antisionism till antisemitism. Ingen sade någonsin – efter Hitler respektive Stalin – att Tyskland borde upphöra att existera eller att det inte borde finnas något Ryssland.”

 

Bethany Blankley om islam

bethany-blankleyBethany Blankley, f.d. rådgivare åt flera USA-senatorer, kongressmedlemmar och en guvernör, är verksam som politisk analytiker på Fox News Radio.

”Det är viktigt… att inse att islam, som betyder ”underkastelse”, inte är en religion. Det är en totalitär politisk ideologi som infiltrerar västvärldens samhällen…

Definitionen på tyranni är ’ett politiskt system där staten har oinskränkta maktbefogenheter över samhället och strävar efter att överallt där detta är möjligt kontrollera alla aspekter av offentligt och privat liv’. I likhet med diktatur utgör islam en allomfattande livsordning med sammanvävda religiösa, politiska, juridiska och sociala normer, reglerad och implementerad av tillsynsmyndigheter inom domstolsväsende, milis eller krigsmakt på basis av Quran [Koranen].”